Ние

      В България двойките с репродуктивни проблеми са над 250 000. Тези, които се нуждаят от донор са над 50 000.

Фондация „Майки за донорството”
е неправителствена организация , учредена на 21 май 2014г. от донори на репродуктивен материал  с цел информиране на обществото, организиране на обучения, оказване на  съдействие, организиране на инициативи за донорството на репродуктивен материал – донорство на яйцеклетки, донорство на сперма;
Извършва дейност в обществена полза, изразяваща се в  участия в социално-обществени дискусии и кампании в подкрепа на обществото по темите донорство, асистирана репродукция, раждане, майчинство, образование, демографски проблеми, детско и майчино здраве;

 Кой и как може да бъде ДОНОР?


От 2014г.  съдействие и подкрепа от фондацията да бъдат донори са потърсили над 2050  жени и мъже. Техните донорски процедури са придружени от координатори на фондацията, гарантирано е спазването на законодателните разпоредби, спокойствието и здравето на всеки един от тях.
–   Финансова помощ

От юни 2015 година, фондация „Майки за донорството” започва да финансира двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от донор, чрез благотворителен базар във ФБ страниците си „Донорството е живот” и „Майки за донорството”.
Организацията набира дарения за дейността си и, чрез банковата сметка и Pay pal.

Отново през 2015г. фондацията получи подкрепа от българската общност в Англия. Жени, успели в бизнес средите зад граница подадоха ръка на фондацията и помагат на двойките тук да имат дете. Организират събития и популяризират каузата там като координатори.

 

Основно изискване на фондацията за финансова подкрепа е двойките, на които се помага да излизат с лицата си и всеки дарител в благотворителния ни базар да знае за кого дарява.
Гордеем се с прозрачността, целевото набиране на средства и смелостта на хората, които ни търсят за помощ.

Фондацията финансира с даренията към нея всяка двойка потърсила помощ с 5000 лева, а техните истории се публикуват предварително на в сайта www.maikizadonorstvo.com  – „На кой помагаме”.

 

Фондацията ежегодно връчва награди  „Дарител за нов живот” на хора, помогнали на каузата.